Okunskap, oförstånd, och trångsynthet

Hej igen hörni! Hur är läget?

Människor med okunskap eller oförstånd kan delas in i två kategorier; de som är trångsynta nog att håna och de som är ödmjuka nog att erkänna sin okunskap.

Det är nog få saker som är så dränerande som att tvingas ha människor i sin omgivning som helt enkelt inte förstår. Men ännu värre är det att ha människor i sin omgivning som tror att de förstår. Ibland har vi möjlighet att undvika energitjuvar, men inte alltid.

Att exempelvis kontinuerligt tvingas argumentera för sitt eget mående kan ironiskt nog leda oss längre ifrån det goda måendet. Jag vet att utbrändhet är min hammare för att slå hem alla poänger, men i just detta fallet är det svårt att hitta ett bättre verktyg. För utbrändhet möts ofta med oförstånd, men inte sällan också med människor som tror sig besitta lösningarna på våra problem.

Det är en tråkig omständighet att bli utsatt för omständigheterna jag nämner ovan, men för att arbeta med problemet behöver vi också lära oss själva att kunna möta andra i liknande situationer. Den gyllene regeln gäller här; om vi börjar med oss själva så förhoppningsvis kommer vår omgivning också förstå till slut.

Det var allt jag hade för den här gången! Vi ses på nästa bild hörni! Hej!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.