Manipulation och välvilja

Manipulation kommer ofta levererat i ett skal av välvilja och empati. Var på din vakt.

Den här bilden är tänkt att symbolisera en trojansk häst, en gåva som för med sig en dold förbannelse. I ett tidigare inlägg pratade jag lite om motgångar, och hur de är viktiga för att stärka individen. Och att bli behandlad illa må vara en motgång, men det är inte på något sätt stärkande. För att minska risken att bli illa behandlad gäller det att prata klarspråk och försöka syna människan du har framför dig. När sarkasm, pikar och manipulation blir vardagsmat är första steget att säga ifrån.dont fool me Sticker by picbe

Personen som behandlar dig illa behöver få veta att den behandlar dig illa. Enligt denne kanske det inte ens är illa behandling, något som lätt kan uppstå vid överanvändning av sarkasm. Sarkasm och pikar kan vara lätta att se igenom. Manipulation är svårare att syna.

Jag kan minnas tillfällen då jag lagt fram min åsikt för andra som uppenbart blivit manipulerade av någon för att sedan vara otroligt naiv när jag själv blivit det. Här är det inte lätt att leva som du lär. Manipulation har ofta element av välmening och empati, vilket gör det hela speciellt svårt att se igenom.

Om en arbetsgivare är tillmötesgående med förändring av omständigheter som gör att du upplever stress låter det jättebra? Kruxet är att stressfaktorerna måste vara väldigt specifika och lätta att fixa för att arbetsgivarens handlingar skall ha någon som helst effekt för dig.

För de stora strukturella stressmomenten kommer med allra största sannolikhet att leva kvar, som de gjort långt innan du började din anställning.. Arbetsbördan. Kompetensbristen. Personalbristen. Tidspressen. Detta är problem som kräver större insatser än att du får fem minuter extra rast varje timme eller får möjlighet att flexa. Våga säga ifrån. I tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.